De ’52 week’ challenge

De 52 week challenge (ook wel the 52 week money challenge) is een uitdaging die elke adolescent of volwassenen met inkomen in ieder geval één keer zou moeten proberen. Dit spaarmodel zorgt er voor dat je in 1 jaar met gemak maar liefst €1378 kan sparen. Hoe het werkt lees je hieronder.

Waar komt deze challenge vandaan?

Als er één social media platform is waar ik onwijs veel van leer is het wel YouTube. Vaak kom ik per ongeluk videos tegen die later life changing blijken. Dit was ook het geval met de 52 week challenge. Wie de orginele ontwikkelaar is ben ik nog niet achter maar zal dat zodra ik het heb gevonden toevoegen.

agenda

Hoe het sparen werkt

De bedoeling van deze uitdaging is dat je elke week geld opzij zet. Een jaar heeft 52 weken en al deze weken verhoog je het bedrag dat je opzij zet beginnend met €1. Ja je leest het goed. 1 euro! De daarop volgende week zet je €2 weg en daarna €3 etc etc. Hoe verder je komt met sparen, hoe hoger het bedrag dat je opzij zet. Zelf begon ik een beetje zenuwachtig te worden toen ik dat laatste las omdat ik in december vaak veel geld uitgeef aan verjaardagen en feestjes. Gelukkig kwam ik iemand op YouTube tegen met het zelfde probleem en die kwam met alternatieve.

Alternatieve spaarmethodes

Alternatief 1:

Begin met het hoogste bedrag en tel daarna elke week af tot je bij €1 bent. Dit lijkt mij persoonlijk beter omdat het zwaarst dan geweest is. Natuurlijk kan dit ook weer een uitdaging zijn omdat er in januari vaak ook afrekeningen komen van gas, elektriciteit en water. Daarom is er nog een alternatief.

Alternatief 2:

Schrijf de cijfers 1 tot en met 52 op een blaadje en knip ze uit. Vouw ze dubbel en gooi alle kleine stukjes papier in een pot. Dit wordt jouw grabbel pot. Op deze manier heb jij geen controle over welk nummer je gaat trekken. Dat betekend ook dat je in één maand alsnog de hoogste cijfers (52, 51, 50 en 49) kan trekken. Toch kan dit werken als stimulans omdat je verrast wordt bij elke trekking.

Is deze challenge iets voor jou?

Untill the next one..

1 thought on “De ’52 week’ challenge”

  1. Pingback: Wat waren ook alweer die goeie voornemens? - ItsJanetsWorld

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *